Recept podle Garden&Herbs: Květákové Hot Wings

Milujete pálivé jídlo? A ani v něm nepotřebujete maso? Pak jsou květákové hot wings tím pravým receptem pro vás!

Ingredience:

střední květák
1 hrnek rostlinného mléka ( – zde sójové)
1 hrnek mouky ( – zde celozrnná špaldová)
½ ČL soli, pepř, 1 ČL dobromysli
1 hrnek strouhanky

Omáčka:
½ hrnku sladké-chilli omáčky ( – zde od Exotic food)
2 PL oleje
rozetřený stroužek česneku
2 PL kečupu
½ ČL octu
½-1 ČL chilli koření ( – nemusí být)

Postup:
Květák rozebereme na růžičky ( – čím menší, tím se lépe propečou), omyjeme a necháme okapat, případně jej osušíme. V míse smícháme mouku s rostlinným mlékem a kořením, vznikne nám hustá kašička.
Růžičky květáku obalíme nejprve v této směsi, poté ve strouhance. Pečeme dokřupava při 200°C 15-25 minut ( – v polovině pečení květák obrátíme). Všechny suroviny na omáčku promícháme.
Upečený květák jeden po druhém obalujeme v omáčce. Vložíme zpět na plech a pečeme dalších 10-15 minut.
Takto připravený květák můžeme podávat s brambory, hranolky či dipem.

Další recepty najdete na blogu www.gardenandherbs.cz nebo zde na facebooku

Přečtěte si také

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *