Recept podle Garden&Herbs: Čokoládové brownies

Takové to klasické brownies, bez fazolí, banánů, řepy, avokád… ale přesto zdravé. Blogerka Garden&Herbs představuje nejlepší brownies z celozrnné mouky, kvalitního kakaa a spooouusty čokolády!

Ingredience
1 hrnek celozrnné mouky, pšeničné nebo špaldové
1 hrnek kvalitního kakaa
1/2 hrnku třtinového cukru, medu nebo jiného oblíbeného sladidla
2 ČL kypřícího prášku
2 ČL kukuřičného škrobu
špetka soli
1 hrnek rostlinného mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje ( – zde kokosový)
1 PL rumu
1/2 – 1 hrnek čokoládových peciček nebo nakrájené hořké čokolády + na posypaní + ovoce na posypaní

Postup
Toto je jeden z těch nejjednodušších receptů. Zkrátka promícháme či vyšleháme společně sypké suroviny s tekutými. Vznikne nám opravdu husté těsto, do kterého zapracujeme nakrájenou čokoládu nebo čokoládové pecičky. Množství nechám na Vás (1/2 – 1 hrnek) , ale čím více čokolády, tím samozřejmě lépe.
Nyní jen těsto „vlijeme“ do vymazaného a vysypaného malého pekáčku, posypeme další čokoládou a pečeme při 180-190 °C cca 20-25 minut.

Před podáváním necháme nejlépe vychladit v lednici.

Další recepty najdete na blogu www.gardenandherbs.cz nebo zde na facebooku

Přečtěte si také

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *