Valentýnská večeře při svíčkách a se šampaňským je sice klasika, ale proč si tento den neudělat speciální už od samého rána? Překvapte svou drahou polovičku romantickou snídaní, která bude navíc zdravá a lákavá už od pohledu! A šampaňské můžete klidně přidat jako malý bonus.
Ovesná kaše z kokosového mléka s dračím ovocem
Ingredience:
- 200 g jemných ovesných vloček Emco
- 2 ks dračího ovoce
- ½ l kokosového mléka
- cca 3 ČL chia semínek
- vanilkový extrakt
- ostružiny
- červený rybíz
- kokosové lupínky
- hořká čokoláda
Postup:
Vločky a chia semínka namočíme cca na 2 hodiny do kokosového mléka. Poté přidáme trochu vanilkového extraktu, 1 vydlabané dračí ovoce a přivedeme k varu. Vaříme, dokud kaše nezhoustne (kdyby byla moc tuhá, přidáme ještě trochu kokosového mléka) a nalijeme do připravených misek. Necháme vychladnout a odpočinout přes noc v ledničce. Ráno vyndáme a zdobíme dračím ovocem, ostružinami, rybízem, kokosovými lupínky a nadrcenou hořkou čokoládou.
Maková ovesná kaše s mandlovým máslem a jahodami
Ingredience:
- 2 lžíce jemných ovesných vloček s vlákninou
- 100 ml kokosového mléka
- Lžíce mletého máku
- Lžíce konopných semínek
- 20 gramů mandlového másla
- 50 gramů créme fraiché 30 % tuku
- Jahody
Postup:
Do uzavíratelné nádoby si dáme vločky, mák, konopná semínka a promícháme. Suchou směs zalijeme kokosovým mlékem a nakonec pořádně vmícháme créme fraiché. Zavřeme víčkem a necháme přes noc v lednici. Ráno dozdobíme mandlovým máslem a jahodami.
Ovesná kaše s pečenými hruškami
Ingredience:
- 100 g jemných ovesný vloček EMCO
- 250 ml hrnku mléka nebo vody
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 1 velká hruška
- 5 lžic kokosového cukru
- Vrchovatá hrst loupaných mandlí
Postup:
Hrušku si upečeme den předem. Ideální je upéct dvě, tři najednou a potom je použít do více snídaní. Hrušku rozpůlíme, položíme do pekáčku, podlijeme půl deci vody a posypeme dvěma lžícemi kokosového cukru. Přikryjeme víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, na 40 minut.
Do hrnce nasypeme vločky a kokos. Opražíme nasucho, až kokos začne pěkně vonět. Z opražené směsi si dáme bokem 4 lžíce, na posypání kaše. Zbytek zalijeme mlékem a ochutíme zbylým kokosovým cukrem. Promícháme, vaříme na mírném plameni asi 2 minuty a poté plotnu úplně vypneme. Na suché pánvičce opražíme nasekané mandle.
Hotovou kaši dáme do misky, nahoru hrušku, z které jsme lžící lehce vydlabali jadřinec. Posypeme křupavými vločkami a opraženými mandlemi. Zalijeme sladkou šťávou, která se vypekla z hrušek. Ihned podáváme.
A ještě jedna skoro bez práce – Super kaše s jahodovou příchutí
A pokud nemáte čas nebo si na Valentýna hodláte přispat, pak vás jistě potěší novinka od EMCA – Super kaše, nově s jahodovou příchutí.
Je bohatá na ovoce, superfood, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Kromě spousty mrazem sušených jahod v ní najdete také chia semínka. A co je na ní nejlepší? Je nejen skvělou, nutričně vyváženou snídaní, ale také velmi rychlá na přípravu.
Foto: Emco