Tip na podzimní pečení: Galetka z listového těsta s kaki

Štrůdly a další jablečné recepty jsou podzimní klasikou, ale co dát šanci i jinému ovoci? S podzimem ladí také oranžové a vitaminy nabité kaki. Tato pochoutka ze svahů okolo Valencie je výborná ve snídaňových kaších i smoothie, ale zamilujete si ji i v galetce z listového těsta. Je jednoduchá, vynikající a vystačíte si jen s pár surovinami. Jak na to? 

Galetka z listového těsta s kaki

Tento dezert překvapí i nejnáročnější strávníky. Hotový budete opravdu rychle a do kombinace kaki, mandlí a listového těsta se nenávratně zamilujete. Připravte si:

  • 1 kaki Persimon Bouquet
  • 1 balení hotového listového těsta
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • hrst sekaných mandlí 
  • 1 lžičku skořice
  • 1 vejce

Těsto si rozložte a do tvaru kruhu na něj položte kaki nakrájené na tenčí plátky. Nechte zhruba 5 až 10 centimetrů těsta prázdného. Kaki lehce pocukrujte třtinovým cukrem, posypejte skořicí a sekanými mandlemi. Těstu ořízněte rohy a zbytek přeložte přes naskládané kaki. Těsto pak potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby rozpálené na 200 stupňů. Pečte zhruba 20 minut nebo dokud nebudou kraje galetky krásně zlaté. 

Foto: www.nejkaki.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *