Skip to content

Nejnovější příspěvky

  • Hana Vagnerová před objektivem světového fotografa. A s vlastními šperky pro Klenoty Aurum!
  • ​Dětské plátěné tenisky – kombinace pohodlí a módního designu!
  • Dámské kotníkové boty – Podívej se na nejnovější trendy na jaro a léto 2025.
  • Co přinese zatmění krvavého úplňku? Zkuste vlasový rituál a praktikujte vděčnost
  • Jak řešit asymetrii prsou? Od neinvazivních metod po chirurgické zvětšení jednoho prsu

Most Used Categories

  • FASHION (359)
  • BEAUTY (238)
  • MIX (186)
  • TIPS (172)
  • DESIGN (97)
  • Nezařazené (24)
  • PARTNEŘI (1)
  • KONTAKT (1)
Skip to content
  • O NÁS & REDAKCE
redakce@fashionising.cz
FASHIONISING

FASHIONISING

Lifestylový módní a beauty online magazín

  • FASHION
  • BEAUTY
  • MIX
  • TIPS
  • DESIGN
  • PARTNEŘI
  • KONTAKT

Recept podle Garden&Herbs: Domácí tortilly s fazolovou náplní

Jana K.24.10.201823.3.2020

Také si vždy tortilly raději kupujete? A víte, že udělat si placky domácí vlastně vůbec není tak složité, jak se na první pohled zdá? Jak na ně vám poradí blogerka Garden&Herbs!

Ingredience:

Tortilly
190g hladké mouky
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky soli
40 ml oleje (používám olivový)
120 ml horké vody

– Tortilly většinou dělám z dvojité dávky. Toto množství je zhruba na 5 až 6 tortill

Fazolová náplň
1 konzerva s červenými fazolemi (410-420g)
1 konzerva s bílými fazolemi v rajčatové omáčce (410-420g)
½ hrnku mražené či čerstvé kukuřice (zrno)
1 cibule
3-4 stroužky česneku
sůl a pepř dle chuti
špetka kari
olej

Salátek
½ velkého ledového salátu
½ okurky hadovky
1 velká mrkev
½ hrnku čerstvé kukuřice
kapka olivového oleje
pepř dle chuti

Vegan sýr do tortill ( – nemusí být)

Postup:
Dle pořadí smícháme ve velké míse všechny ingredience na tortilly.
Vypracujeme poddajné těsto, ze kterého vytvoříme 5-6 kuliček, zhruba všechny stejné.
Necháme 5 minut odpočívat. Ihned poté rozpálíme připravenou pánev ( – své tortilly připravuji pouze ve Woku, ovšem dobře poslouží i nepřilnavá pánev).
Na pomoučeném vále rozválíme jednu kuličku po druhé. Pokud nám nezáleží na vzhledu, není potřeba těsto válet do tvaru klasické tortilly. (- ale samozřejmě vypadají lépe :o))
Každou rozválenou placku házíme do rozpálené pánve. Z obou stran opékáme zhruba 1 minutu ( – jakmile se začínají na placce objevovat velké bubliny, obracíme).
Tortilly vrstvíme na sebe na připravený talíř a nezapomínáme zakrývat miskou či pokličkou ( – díky tomu zůstanou krásně měkké). Tímto způsobem připravujeme každou tortillu zvlášť.

Jakmile máme všechny tortilly hotové, pustíme se do náplně.
Ve stejné pánvi či woku rozpálíme trochu oleje. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme obě konzervy s fazolemi (- z červených fazolí slijeme slaný nálev) a kukuřici. Fazole dochutíme kořením, promícháme a vaříme zhruba 10 minut.
Do připravené tortilly vložíme fazole, zavineme a vložíme do sendvičovače s nástavcem grilu. Tortillu necháme opékat přibližně 3-5 minut.

Zeleninu opláchneme. Mrkev s okurkou nahrubo nastrouháme a přidáme k nakrájenému salátu. Promícháme s kukuřicí, olejem a dochutíme trochou pepře.

Další recepty najdete na blogu www.gardenandherbs.cz nebo zde na facebooku. 
Garden&Herbs, gastro, recept, recepty, tips, tortilly

Navigace pro příspěvek

Previous: Strašidelné koupelnové dobrodružství: Lush představuje kolekci Halloween 2018
Next: Recenze: Seznamte se s Labdanovým olejem Bioaroma

Přečtěte si také:

Co přinese zatmění krvavého úplňku? Zkuste vlasový rituál a praktikujte vděčnost

13.3.20254.4.2025 Jana K.

Daddy issues: Cestou k uzdravení problémů s tatínkem je sebeláska 

5.2.20255.2.2025 Helena S.

Red flag ve vztahu: Kdy by vám měla před očima zavlát rudá vlajka?

3.2.20253.2.2025 Helena S.

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spolupráce & Kontakt

Rádi byste s FASHIONISING.cz navázali spolupráci? Napište nám na e-mail: redakce@fashionising.cz.




Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.