Léto pomalu přichází a s ním i doba oslav a příjemných večerů na terase. Kromě dobrého jídla by u těchto příležitostí nemělo chybět i dobré pití. V teplém období nejraději saháme po něčem lehkém a osvěžujícím, a tak je skvělou volbou Prosecco. Výborně chutná i samotné, ale proč si z něj nenamíchat i vynikající koktejly?
Prosecco Fiorbello: jemné bublinky a svěží vůně
V létě obliba šumivých vín roste. Stala se nedílnou součástí letních koktejlů a střiků a nabízí daleko víc možností než „jen“ oblíbený Aperol Spritz. Máme pro vás hned čtyři tipy na jednoduché koktejly, které si zvládnete připravit z několika málo surovin i doma. Chybět by vám nemělo jediné – kvalitní Prosecco. Skvělou volbou budou třeba dvě novinky značky Fiorbello – Prosecco Frizzante a Bianco secco Frizzante, které představila česká společnost Vinium, ale jsou vyráběné přímo v Itálii.
Aperol Spritz
Sklenici naplňte ze 2/3 ledem. Následně přidejte 1 díl (=2 cl nebo dle vašeho uvážení) sody, 3 díly Fiorbello Prosecca a na závěr krouživým pohybem 2 díly Aperolu. Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí. Na závěr drink ozdobte plátkem pomeranče.
Bellini
Oloupejte 2 broskve a rozmixujte je na pyré. Do něj pak nalijte ½ šálku vody, přidejte 1 čajovou lžičku citrónové šťávy a cukr. Směs promíchejte v šejkru. Sklenici pro šumivé víno naplňte z 1/4 tímto pyré a zbytek dolejte Fiorbello Proseccem. Před podáním pořádně vychlaďte.
Hugo
Vložte do sklenice několik podrcených lístků máty, přilijte bezinkový sirup, perlivou vodu a Fiorbello Bianco Frizzante. Drink promíchejte a podávejte například s drceným ledem.
Rossini
Připravte si čerstvé jahody a vytvořte z nich pyré. Vezměte sklenici pro šumivé víno a tu z 1/4 zaplňte touto ovocnou směsí, zbytek dolejte Fiorbello Bianco Frizantem. Podávejte vychlazené a ozdobené čerstvou jahodou.
Foto: Vinium