Recept podle Garden&Herbs: Křupavé ovesné sušenky

Stále hledáte recept na ty nejkřupavější domácí sušenky? Už nemusíte, tady je:

Ingredience
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek jemných ovesných vloček s klíčky ( – lze použít i obyčejné)
1/4 – 1/2 hrnku třtinového cukru nebo jiného sladidla
1 balení kypřícího prášku
2 PL strouhaného kokosu
1/2 hrnku nahrubo rozmixovaných slunečnicových semínek
100g rozpuštěného kokosového oleje nebo veg másla
4 PL rostlinného mléka ( – zde kokosové)

Postup
V míse promícháme všechny sypké suroviny. Slunečnicová semínka nezapomeneme rozmixovat, ale pouze nahrubo, nechceme z nich mít další mouku.
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej a promícháme společně s rostlinným mlékem. Směs vlijeme do suchých ingrediencích a rukou vše spojíme.
Těsto nabíráme lžící a následně tvarujeme kuličky. Ty klademe na vyložený plech s dostatečným rozestupem. Jednu po druhé rukou či dnem sklenice jemně stlačíme. Tímto vytvoříme vzhled cookies.
Pečeme při 180 – 200°C, 20 minut do zezlátnutí.

Další recepty najdete na blogu www.gardenandherbs.cz nebo zde na facebooku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *