Láká vás vyzkoušet vegetariánský burger? Mělo by, jsou totiž vynikající! Třeba jako ten fazolovo-řepný od blogerky Garden&Herbs.
Ingredience:
2 plechovky červených fazolí
1 najemno nastrouhaná střední červená řepa
1 najemno nakrájená červená cibule
2-4 rozetřené stroužky česneku
1 ČL uzené papriky
1 ČL sladké chilli omáčky ( – nemusí být)
1 PL oleje
sůl a pepř
–
4 PL strouhanky ( – nejlépe kukuřičné)
Postup:
Fazole slijeme, propláchneme, necháme okapat a nahrubo promixujeme tyčovým mixérem. ( – dobře také poslouží šťouchadlo na brambory) Přimícháme všechny ostatní ingredience, ovšem vynecháme strouhanku. Směs necháme 30-60 minut vychladit v lednici.
Po vytažení přisypeme strouhanku, promícháme a tvarujeme placičky, které klademe na plech. Burgery pečeme 30-40 minut při 180°C. Přibližně v polovině pečení obrátíme.
Burger můžeme vylepšit karamelizovanou cibulkou.
Cibulka:
2 velké cibule
2-3 PL třtinového cukru
Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přisypeme cukr a opékáme 10-20 minut. Nezapomínáme pravidelně promíchávat. Cibulka zhnědne a získá výtečnou chuť.
Nakonec vše naskládáme do oblíbené bulky, kaiserky či housky, přidáme zeleninu s omáčkou a podáváme.
Další recepty najdete na blogu www.gardenandherbs.cz nebo zde na facebooku.